Prvi korak do stvaranja sjajne radio reklame jest utvrđivanje fokusa vašeg oglasa.

Odabrati proizvode ili usluge za reklamiranje. Što je vaš oglas konkretniji, vjerojatnije će ga se prisjetiti slušatelji kad pomisle na taj proizvod.

Razmislite o kreativnim idejama s prijateljima, zaposlenicima ili svojim odjelom za oglašavanje. Sve ideje su u početku dobre ideje. Kreativnost je važna kako bi se vaš oglas istakao od ostalih!

Sljedeći je korak pisanje skripte. Trebate započeti s izjavom koja privlači pažnju kako bi se što brže istaknula među ostalim radijskim reklamama. Ako slušatelja ne zanima, najvjerojatnije će prebaciti postaju na onu s glazbom. Još jedan savjet je da ne zakomplicirate svoju reklamu, jer na taj način gubite potencijalnog kupca i još jednom ih tjerate da prebace stanicu. Dajte izvrsnu ponudu i uvijek uzmite u obzir emocionalne čimbenike i logične zahtjeve. Slušatelji žele znati zašto bi trebali biti vaši kupci, ako to ne dobiju iz vašeg oglasa, krenut će dalje. Pri pisanju teksta pripazite na dužinu, jer gotova reklama ne bi trebala prelaziti 60 sekundi, preporuka je da traje do 30 sekundi.

Sada kad ste svoju ideju bacili na papir, vrijeme je da pronađete dobrog spikera (glas) koji će biti u mogućnosti interpretirati vašu poruku kako ste je zamislili. Najbolji su oni koji i od lošeg teksta, sa dobrom dinamikom, dikcijom i naglaskom na neke riječi izvuku najbolje da to zvuči dobro. Radio glasovi imaju tendenciju nižih tonova, bogati su i puni, ali također možete prijeći na drugu stranu spektra visokim, glasnim glasovima kako biste privukli pažnju. Ovisi o vašem oglasu.

Nakon što pronađete svoj glas, trebat ćete angažirati neki tonski studio (ukoliko ga on nema) koji će napraviti kompletnu produkciju reklame, napraviti mix sa izabranom glazbom i zvučnim efekatima kako bi doživljaj vaše reklame podigli na viši nivo i dali joj upečatljivost. To je važno jer je zvuk jedini svjedok u oglasu. Ako glas iskoči ili je prigušen, nitko neće čuti oglas i možda ćete izgubiti novce i kupce.

Sad kad ste završili sa snimanjem, i imate gotovu radijsku reklamu možete je proslijediti odabranoj radio postaji na emitiranje prema Vašem marketinškom planu.

Kliknite na voice-over / spiker projekte da biste čuli reklame kojima sam ja u kompletu dao glas i producirao.

Javite mi što mislite!